Wiv Sleepnet referendum

Morgen is het zover, stemmen voor de gemeenteraad EN voor het referendum over de Wiv, ook wel beter bekend als de sleepwet. Bij deze wil ik iedereen vragen om (als je toch al gaat stemmen) ook jouw stem uit te brengen in verband met het referendum. Mocht je mijn mening willen weten, stem tegen.

Kort door de bocht: de wet is te vaag, het oordeel van de toezichthouder moet bindend zijn, de bewaartermijn is te lang, de diensten kunnen (te) makkelijk persoonsgegevens doorspelen naar het buitenlandse diensten en de gegevens van veel onschuldige burgers worden meegesleept terwijl dat niet nodig is.

De Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 is een dermate 'hot topic' geweest (dankzij SleepWet.nl), dat we ons democratisch recht mogen gebruiken voor het stemmen in het referendum. Laten we dat dan ook doen, om aan te geven dat de huidige wet (die per 1 januari 2018 van kracht is geworden) niet deugd. Goede informatie wordt gegeven op Een Betere Wet.nl (mogelijk gemaakt door Bits of Freedom) en de bijbehorende video-opname wordt mede mogelijk gemaakt door Amnesty International.

Wil je een liever een vlot overzicht (met humor), dan kan ik je Zondag met Lubach aanraden. In deze eerste video (op YouTube) en daarna zelfs tweede video, geeft hij een goede kijk op de nieuwe wet.

Deze brochure van de Referendum Commissie kwam ik ook tegen en wou ik jullie niet onthouden:

image

image

image

image